< terug

Klimaatwinst met goed opgepompte banden

Te koop

Ruim 60 procent van alle 9,5 miljoen auto’s rijdt met een te lage bandenspanning door het Nederlandse landschap. Dat levert een enorme hoeveelheid extra CO2-uitstoot op die vermeden kan worden. De Groene Garage brengt die oplossing met de inzet van inmiddels 200 Slimme Bandenpompen verspreid in Nederland. Gebruik hiervan leidt tot CO2-winst, tot schonere lucht door minder fijnstof van bandenslijtage en tot meer verkeersveiligheid door een kortere remweg. Deze effectieve klimaatactie levert forse besparingen op die door Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK) gewaardeerd wordt met CO2-certificaten.

Meer details over het project

Getoonde prijs is inclusief btw. Verkoop verloopt op aanvraag. Hiervoor kunt u contact opnemen via info@platformco2neutraal.nl

€ 75 per stuk

Slimme bandenpomp

In Nederland gebeurt het oppompen van autobanden vaak niet correct. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van Nederlandse automobilisten met te zachte banden rijdt.

De gangbare luchtpompen die nu bij tankstations zijn te vinden lossen dit niet op. Hierdoor wordt meer fossiele brandstof verbruikt dan nodig. Dit is slecht voor het milieu én de portemonnee.

Daarom heeft De Groene Garage de ‘Slimme Bandenpomp’ ontwikkeld.  Het gebruik van slimmer werkende bandenpompen is een erkende methodiek door de SNK. Toepassing leidt niet alleen tot  CO2-winst maar ook tot  schonere lucht door minder  fijnstof, minder bandenslijtage en meer veiligheid door een betere wegligging.

Gebruikers van de Slimme Bandenpomp  zien direct op het beeldscherm de besparing op brandstof en CO2-uitstoot. Voor de gerealiseerde CO2-prestatie ontvangt De Groene Garage verhandelbare CO2-certificaten van de SNK.

Vertel anderen over dit project

Omvangrijke klimaatwinst

Laurens Drogendijk van De Groene Garage: “Met een praktische insteek effectief omvangrijke klimaatwinst te realiseren! Daar zet ik mij 100 procent voor in. Er is zoveel klimaatwinst mogelijk. Simpelweg door autobanden goed op te pompen. Om deze pompen te kunnen plaatsen zijn inkomsten vanuit de CO2-certificaten belangrijk. Zodat we aan automobilisten in heel Nederland een goed werkende,  makkelijk in te stellen en gratis te gebruiken bandenpomp in de eigen woon- of werkomgeving kunnen aanbieden.”

Zij gingen al voor CO₂ neutraal

“Als gemeente compenseren we de CO2-uitstoot van ons energieverbruik. Ik ben blij dat dit geld nu lokaal terecht komt. In het veenweidegebied staan we voor een grote opgave om de bodemdaling en CO2-uitstoot terug te brengen. Door deel te nemen aan Valuta voor Veen ontstaat een nieuwe bron van inkomsten voor boeren in dit gebied. Daarmee zetten we de eerste stappen om het veenweideprogramma in praktijk te brengen.”

Lees verder
Jaap van Veen, wethouder Gemeente Heerenveen  
Logo

"Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie. Daarom werken we aan het vergroenen van de eigen organisatie. Op de eerste plaats aan hoe we de eigen CO2-uitstoot kunnen verminderen. Wat dan nog overblijft aan CO2-uitstoot wordt gecompenseerd via de lokale CO2-certificaten van Valuta voor Veen."

Lees verder
Bert Wassink, voormalig wethouder Gemeente Leeuwarden  
Logo

“Het laatste kleine beetje wat we uitstoten compenseren we met CO2-certificaten van het waanzinnig mooie project “Valuta voor Veen” waarin lokale boeren hun grond drastisch vernatten om CO2 in de grond te houden."

Lees verder
Romke de Jong De Jong's IJs  
Logo

Wilt u een certificaat kopen?

Heeft u een vraag?