< terug

Westzijderveld: primeur peilverhoging natuurgebied

Te koop

Westzijderveld is de allereerste natuurlocatie in Nederland waaraan goedkeuring is verleend om met de Valuta voor Veen-methode te werken. Een primeur! Het is een prachtig gebied waar de schoonheid van de natuur tot zijn recht komt.

Laatste certificaten! Dit project is bijna uitverkocht.

Meer details over het project

Getoonde prijs is inclusief btw. Verkoop verloopt op aanvraag. Hiervoor kunt u contact opnemen via info@platformco2neutraal.nl

€ 100 per stuk

Bijzondere planten en diersoorten

Het vernatten van dit veengebied draagt bij aan CO₂-reductie en de ontplooiing van een rijke biodiversiteit. In een gebied van ongeveer 20 hectare wordt het waterpeil voor een periode van 10 jaar omhoog gezet. Dit scheelt over 10 jaar ruim 600 ton CO₂. Initiatiefnemers zijn de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en grondeigenaar Staatsbosbeheer. Momenteel wordt gewerkt aan de realisatie. Na het plaatsen van de pompen kan het peil omhoog en start de CO₂-reductie.

Het brak laagveengebied is een overblijfsel uit de tijden dat de Zuiderzee nog regelmatig de veenweides van Laag Holland overstroomde. Deze overgang van een zout naar een zoet milieu maakt het gebied uniek. In het gebied komen bijzondere planten en diersoorten voor. Wie een kijkje neemt in het gebied komt verschillende moeras- en weidevogels tegen. De Noordse woelmuis zult u niet snel zien, maar zit er toch echt!

Vertel anderen over dit project

Buffer voor droogte

Het Westzijderveld blijft haar functie als natuurgebied behouden. Het project is een goed voorbeeld van moerasontwikkeling, waarbij in het gebied langer water kan worden vastgehouden voor perioden van droogte.

Zij gingen al voor CO₂ neutraal

“Binnen 3 jaar in de eigen branche marktleider in sustainability”. albelli, nationaal en internationaal bekend van haar fotoproducten voor consumenten, zet vol in op meer duurzaamheid."

Lees verder
Serge Willemse & Jeffrey Storm albelli  
Logo

“Je ziet direct de resultaten. Het is meetbaar en controleerbaar. We zijn dan ook blij met onze aankoop van Valuta voor Veen CO₂-Certificaten.”, Aldus René van Glabbeek van XT Orange®."

Lees verder
René van Glabbeek XT Orange®  

“We hebben samen met alle overheden in Nederland afgesproken om vanaf januari 2015 duurzaam in te kopen. Dit geldt ook voor het energiegebruik. Met het kopen van deze bewijzen maken we een mooie stap in het verduurzamen van onze gemeente.”

Lees verder
Frans Veltman, voormalig wethouder Gemeente de Fryske Marren  
Logo

Wilt u een certificaat kopen?

Heeft u een vraag?