< terug

Lytse Deelen: een biodivers thuis voor weidevogels

Uitverkocht

Bevlogen, bewust, pragmatisch en enthousiast. De passie spat er van af bij Sjoerd en Douwe Miedema. Met elkaar werken zij dag in dag uit op biologische boerderij De Nije Mieden, hartje Friesland, vlakbij het natuurgebied De Alde Deelen. Voor zuivel en vlees op hoogwaardig niveau, maar óók voor een rijke biodiversiteit, kruidenrijk land, koeien die buiten lopen en een fijne plek voor weidevogels.

Meer details over het project

Het eerste deel van de certificaten voor dit project is uitverkocht. Op termijn komen er meer certificaten beschikbaar uit dit project. Ga naar het overzicht met alle projecten om een ander project te kiezen.

75,00 per stuk

Boeren in balans met de natuur

Als boer in de veenweiden met hart voor natuur, klimaat en landschap is een verhoging van het waterpeil een logische stap.

“Het is fijn om beloond te worden voor de manier van boeren waarop wij dat doen. Een hoger waterpeil maakt het bewerken van het land uitdagender. Er zijn kosten om het peil te verhogen en om de uitstoot te meten en aan te tonen. Maar het brengt ook veel. Ik wil mij inzetten voor natuur, klimaat en landschap. Verhoging van het  waterpeil is dan ook een logische stap en een prachtige kans.”

Vertel anderen over dit project

Weidevogels en sloten vol krabbenscheer

Naast het natuurgebied de Lytse Deelen in de gemeente Heerenveen bevinden zich de percelen van de biologische melkveehouderij maatschap Miedema. In dit 32 hectare grote weidevogelrijke gebied met heldere sloten vol krabbenscheer is het waterpeil tot 15 centimeter onder het maaiveld omhoog gezet. Agrarisch natuurbeheer, behoud veenweidegebied en CO₂-besparing gaan hier hand in hand.

Zij gingen al voor CO₂ neutraal

“Binnen 3 jaar in de eigen branche marktleider in sustainability”. albelli, nationaal en internationaal bekend van haar fotoproducten voor consumenten, zet vol in op meer duurzaamheid."

Lees verder
Serge Willemse & Jeffrey Storm albelli  
Logo

“Je ziet direct de resultaten. Het is meetbaar en controleerbaar. We zijn dan ook blij met onze aankoop van Valuta voor Veen CO₂-Certificaten.”, Aldus René van Glabbeek van XT Orange®."

Lees verder
René van Glabbeek XT Orange®  

Wilt u een certificaat kopen?

Het eerste deel van de certificaten voor dit project is uitverkocht. Op termijn komen er meer certificaten beschikbaar uit dit project. Ga naar het overzicht met alle projecten om een ander project te kiezen.

Heeft u een vraag?